Rakılık Anason

Rakılık anason nedir? Rakılık anasonun özellikleri nelerdir? Hangi anasondan rakı yapılır? Rakı yapılırken anason nasıl kullanılır? En kaliteli anason hangisi? Rakılık anason nereden alınır? gibi tüm merak edilenler ve daha fazlası bu yazıda. 

Rakılık Anason

Rakılık Anason

Rakılık anason nasıl imal edilir? Rakı yapımı için kullanılacak anasonun damıtma yöntemiyle elde edilmiş olmalıdır. Rakılık anason, tane anasondan imal edilmelidir. Tane anason önce kazanların içine alınarak buharlaşana kadar kaynatılır. Buharlaşarak damıtma ünitesinden çıkan anason kaynama noktasının altında ısıya maruz bırakılarak sıvı haline dönüşür. Geriye kalan suya hidrosol denir ve içine rakı aroması eklenerek doğala özdeş rakı aroması olarak satılır. 

Rakılık Anasonun Özellikleri nelerdir?

Rakılık anasonun özellikleri;

1- Tane anasondan imal edilmeli

2- Damıtma yöntemiyle imal edilmiş olmalı. Kesinlikle soğuk sıkım olmamalıdır. 

3- Yasal markalı olmalı, sahte isimler veya bilinen rakı markaları taklit edilerek satılmamalı

Rakılık anason, bu özellikleri taşımıyorsa rakılık anason değildir. Çok reklam yapılan, satıcının iddasına göre çok kaliteli gibi lanse edilen anason benzeri ürünlerle rakı yapılmaz. 

Rakı yaparken anason nasıl kullanılır?

Rakı yapılırken anason eklenmesine anasonlama işlemi denir. Orijinal rakı yapılırken anasonlama işlemi ikinci damıtmada alkole eklenerek yapılır. Anason tohumunun standart yağ içeriğine sahip olmaması, herkesin distilasyon imkanı olmaması ve uygulamanın zor olması sebebiyle, evde rakı yapılırken hazır anason kullanılmaktadır.

Rakılık anason yüksek değerli alkolde daha iyi çözünür. Evde rakı yapılırken kullanılacak anason önce alkole eklenip çözülmeli sonra üzerine su ilave edilerek seyreltilmelidir. 

En Kaliteli Rakılık Anason 

Sahte olmayan ve taklit markalar adı altında satılmayan, tane anasondan damıtılarak elde edilmiş olan, faturalı olarak satılan, her tür doğal anason aroması veya anason yağı rakı yapımında kullanılır. Sözünü ettiğimiz standartları sağlayan anasonlar zaten en kaliteli rakılık anasonlar olduğu için bu noktada marka yada satıcı ismi ikinci planda kalmaktadır.

Rakılık Anason Nereden Alınır?

Rakılık anason nereden alınır yada rakı yapımı için doğru anason nereden alınır gibi sorular, evde rakı yapmak isteyenlerin sürekli olarak aklını meşgul etmektedir. En kaliteli rakılık anason yağının özelliklerini bize sunabilen her yerden rakılık anason, anason yağı alınabilir.  

Somut olarak net örnekler istiyorsanız size iki alternatifli iki farklı satıcı ismi verebiliriz. Verdiğimiz isimler reklam amaçlı değildir sadece örnek teşkil etmesi amacındadır. Doğru niteliklerde, dürüst ve yasal satış yapan her yerden doğru kriterlerde olması şartıyla rakılık anason alınabilir.

Eğer doğal anason aroması kullanmak isterseniz Virago Kimya nın Anis ürünü, doğal anason yağı kullanacaksanız Alfasol ün anason yağı ürününü kullanmanızı önerebiliriz. 

Rakılık Anason Ne Kadar Kullanılır?

Rakılık anason olarak adlandırdığımız doğru ürünlerin kullanım miktarıda sahte isimler adı altında satılan taklit ürünlerden farklıdır. Rakı yapımı için kullanılacak olan anasonun kullanım miktarı nihai ürünün litresi başına 3 ml ile 4 ml arasındadır. Konuyu netleştirmek için bir örnek verecek olursak;

500 ml alkol

1,5 ml doğal anason aroması yada 2 ml doğal anason yağı

500 ml su

Hazırlanışı:

500 ml alkol içine 1,5 ml doğal anason aroması yada 2 ml doğal anason aroması eklenerek karıştırılır ve üzerine 500 ml su ilave edilerek seyreltilir. Toplamda 1 litre rakı elde edilmiş olur.

Eğer doğal anason aroması yada doğal anason yağı kullanmayıp rakı kiti, anason aroması yada taklit isimler adı altında üretilmiş sahte ürünler kullanmış olsaydık en az 10 ml civarı kullanmamız gerekecekti. 

Gerçek rakılık anason ayrıca kullanım miktarıyla da taklit markalı yada sahte ürünlerden ayrılabilir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Rakı Yapımı Nasıldır?

En İyi Rakı Kiti Nasıl Anlaşılır