En İyi Rakı Kiti Nasıl Anlaşılır

Rakı kiti nedir? Rakı kitiyle rakı yapılır mı? Orijinal rakı kiti hangisi? Sahte rakı kiti nedir? Rakı kitleri güvenilir mi? Rakı kiti hakkında tüm soruların yanıtları bu yazıda.

Rakı Kiti

Rakı Kiti Nedir?

Rakı kiti, rakı aromasının seyreltilmiş halidir. Tamamen kimyasal yapıda olduğu ve içeriğinde neler olduğu tam olarak açıklanamamaktadır. 

Orijinal Rakı Kitleri Hangileri?

Orijinal rakı kiti diye bir ürün yoktur. Hiçbir rakı firması rakı kiti adı altında, kendi markasıyla ürün satışı yapmamaktadır. Bu tip taklit markalarla satılan ürünler şaibeli olarak görülebilir. Rakı kiti adı altında satılan ürünler, en çok tercih tercih edilen rakı markalarının logo ve isimlerini taklit ederek satış yapmaya çalışmaktadır. 

Satıcılar size direk olarak bilinen markaların rakı kitidir diye telkinde bulunarak bu ürünleri satmak isteyebilir. Hiçbir satıcı bu ürünlere birebir fatura kesemez. Yeni rakı kiti, Efe Gold Rakı Kiti, Tekirdağ Rakı Kiti gibi isimlerle satılan ürünlere asla aynı şekilde fatura kesilemez ancak bu ürünleri  satanlar size yazılı yada sözlü olarak Yeni rakı kiti, Efe Gold Rakı Kiti, Tekirdağ Rakı Kiti gibi ürünler sattığını, birebir aynı tadı verdiğini söyleyebilir hatta bunu vurgulayan etiket, logo veya internet reklamı verebilirler. Yapılan bu tip eylemler dürüst ve iyi niyetli değildir. Şikayet edilmeleri durumunda markanın imtiyaz sahipleri tarafından tazminat davasıyla karşılaşacakları gibi tüketiciyi yanlış bilgilendirmek suçundan da ayrıca haklarında kamu davası açılabilir. 

Sahtecilik dünyanın her yerinde suçtur ve cezai yaptırımı vardır! 

Rakı Kitleri Güvenilir mi?

Rakı kiti adı altında satılan hiç bir ürün güvenilir değildir. Yeni rakı kiti, Efe Gold Rakı Kiti, Tekirdağ Rakı Kiti gibi isimlerle satılan, bu markaları çağrıştırmak için yapılmış etiket ve logolarla satılan hiçbir ürün güvenilir değildir. Rakı yapımında kullanılacak her tür malzemenin resmi olarak faturalandırılmış olması gerekir. Faturada size satıldığı iddia edilen ürünün birebir yazılması ve satılan ürün üzerindeki etikette aynı ibarenin yer alması gerekir. Faturada farklı bir beyan, etikette farklı bir beyan, satılırken farklı bir beyanın olması zaten yasa dışı olduğu gibi söz konusu ürünlerin güvenilmez olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. 

Rakı Kiti Furyası

Rakı kitinin çıkış noktası evde viski yapımı için satılan viski kitleridir. Viski kiti, gıda aroması ve gıda boyasının karışımıdır. Viski, bir çok farklı tadı bir çok farklı bileşenden alır. Viski tadını veren gıda aromaları karışım tatlar içerir. Evde viski yapılırken kullanılan aromaların içinde gıda boyasıda olduğu için bu bileşenlerin hepsine birden kit denmiştir. Kit terimi evde içki yapan hobicilerin jargonuna yerleştiği için rakı aroması satanlarda rakı kiti terimini kullanmaya başlamıştır. İnternet üzerinden biraz araştırma yaparsanız bu tür ürünlere kolayca ulaşılabildiğini görebilirsiniz. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Rakı Yapımı Nasıldır?

Rakılık Anason