Rakı Aroması

Rakı aroması, evde rakı yapmak isteyenlerin kullandıkları aromadır. Rakı aroması adı altında satılan sahte markalı ürünlere sıkça rastlanabiliyor. 

Rakı Aroması

Rakı aroması, rakı hazırlanırken kullanılan malzemelerden biri olarak lanse ediliyor. Orijinal rakı tadının yakalanacağı vadiyle pazarlanıyor. Oluşturulan algı, evinde rakı yapmak isteyenler, rakı aromasını kullanarak istediği zaman, orijinal rakıları düşük maliyetle evinde yapabileceğidir. Oluşturulan algı elbette çok doğru değil. İnsanlara hayal satmaktan gibi bir şey. Evinizde asla orijinal rakı yapamazsınız. Orijinal rakıyı ev ortamında yapmanızı sağlayacak herhangi bir rakı aroması yoktur. Rakı aromasıyla evde orijinal rakı yapılacağı fikri üzerinden ticari çıkar sağlayanlar elbette çok iyi niyetli değildir.

Rakı Aromaları

Rakı aromalarını çeşitlendirerek satışa sunup sanki tekel bayiden rakı alıyormuş izlenimi yaratılmaya çalışılıyor. Aslında herkes rakı aroması kullanıp rakı yapamayacağını iyi biliyor ama fiyatlardan dolayı kendine alternatif arayanlar bile isteye bu yalana inanıyor. Birde üzerine bu rakı aromalarını rakı kiti diye satıyorlar. Rakının orijinal tanımlamasıyla alakası olmayan evde rakı yapımı sürecini sanki profesyonel bir iş gibi sunuyorlar.

En iyi rakı aroması diye bir aroma olmadığı gibi hepsinin dolandırıcılık ürünü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Rakı kiti adı altında satılan hangi ürünün etiketinde direk olarak vaadedilen rakının adını net olarak yazıp satabiliyorlar? Rakı aromaları yada rakı kiti diye satılan aromalar çok iyi niyetle hazırlanmış ürünler değildir. 

En Güzel Rakı Aroması

En güzel rakı aroması, satıcıların kendi iddialarının ötesine geçemez. Rakı aroması tümüyle soru işaretleriyle doludur. Güzel, en güzel yada müthiş rakı aroması diye bir ürün yoktur. Rakı aroması, rakı yapımında kullanılacak üçüncü alternatiftir. İlk iki alternatif doğal anason aroması ve doğal anason yağıdır.

Bir taraftan uygulama kolaylığı, bir taraftan orijinal rakı tadı vaadi, bir taraftan fiyat algısı derken rakı aromaları ve rakı kitleri evde rakı yapmak isteyenlerin jargonuna çoktan giriş yaptı. Hatanın yapıldığı noktada jargonun algısından kaynaklanıyor. 

Rakı Aroma  Fiyatları

Rakı aromanın da ne kadar fiyatlara satıldığı internette bariz. Aslında bir standardı olmadığı için kim ne kadara tutturursa o fiyattan satıyor. Tekirdağ Rakı aroması olursa daha pahalı, yeni rakı aroması olursa daha ucuz. Efe gold rakı aroması olursa değişik fiyatlar sunuluyor.

Satılan umut ve hayal hemen hemen hepsinde aynı. Kısa zamanda pratik bir şekilde evde rakı yapımı. Evde yapılan rakının kalitesi çok yüksek, istediğiniz özellikte ve markada rakıyı evde yapabilirsiniz gibi söylemler almış başını gidiyor. Fiyatlar yüzünden çaresiz kalmış ve kendine alternatif arayanlarda bunlara inanıyor.

Evde Rakı Yapımı

Evde rakı yapımı mümkündür ancak bu iş yapay rakı aromasıyla olmaz. Yapay rakı aroması kullanılarak yapılan rakı aslında içerik olarak büyük bir muammadır. Evde rakı yapımı için doğal anason aroması yada doğal anason yağı aroması kullanılmalıdır. Evde rakı yapımı konusunu anlattığımız yazımıza blogumuz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Rakı kiti, rakı aroması, rakı yapım seti gibi ürünlerle piyasada daha çok dolaşacak gibi görünüyor.  

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Rakı Yapımı Nasıldır?

Rakılık Anason

En İyi Rakı Kiti Nasıl Anlaşılır