Alkol Miktarına Göre Rakı Tarifi

Bir litre alkole için rakı tarifi nasıl? İki litre alkol için rakı tarifi nasıl? Beş litre alkol için rakı tarifi nasıl?

Nihai ürün ile kullanılan alkol arasındaki tarif ve kullanılan malzeme miktarları farklıdır. Bu fark sürekli kafa karışıklığına neden olur. Kullanılan alkol miktarına göre diğer malzemeler olan anasn ve alkol miktarıda değişir. Evde rakı yapımı konusunda ve kullanılan malzemeler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz "Evde Rakı Yapımı Nasıldır" yazımızı okuyabilirsiniz. 

Alkol Miktarına Göre Rakı Tarifi

Rakı Yapımında Temel Hesaplama Kriteri

Rakı yapımında malzemeler neye göre hesaplanır? Rakı yapımında hangi malzeme miktarı nasıl belirlenir? Rakı yapımında anason miktarı ne kadar olmalı? Rakı yapımında seyreltme suyu ne kadar koyulur?

Rakı yapımında malzemelerin temel hesaplama kriteri alkol miktarıdır. Alkol miktarı, hacmen ihtiva eden alkol miktarıdır. Aktif karbondan geçen alkolün litresinde alkol yaklaşık olarak %92 - %93 seviyesine düşer. 

Aktif karbondan geçen alkolün litresi başına hesaplama yapacağız.

Bir litre alkol için rakı tarifi nedir?

Bir litre alkol için rakı yapımı malzemeleri;

Bir litre etil alkol,

Üç ml doğal anason aroması yada dört ml anason yağı,

Bir litre iyi kalite su,

Bir litre alkol için rakı yapım tarifi;

Bir litre alkol içine üç mililitre doğal anason aroması yada dört ml anason yağı eklenerek çalkalanır sonra üzerine bir litre su eklenerek seyreltilir. Toplamda iki litre rakı elde edilir.

İki litre alkol için rakı tarifi nedir?

İki litre alkol için rakı yapımı malzemeleri;

İki litre etil alkol,

Altı ml doğal anason aroması yada sekiz ml anason yağı,

İki litre iyi kalite su,

İki litre alkol için rakı yapım tarifi;

İki litre alkol içine altı mililitre doğal anason aroması yada sekiz mililitre anason yağı eklenerek çalkalanır sonra üzerine iki litre su eklenerek seyreltilir. Toplamda dört litre rakı elde edilir.

Beş litre alkol için rakı tarifi nedir?

Beş litre alkol için rakı yapımı malzemeleri;

Beş litre etil alkol,

Onbeş ml doğal anason aroması yada yirmi mililitre anason yağı,

Beş litre iyi kalite su,

Beş litre alkol için rakı yapım tarifi;

Beş litre alkol içine onbeş mililitre doğal anason aroması yada yirmi mililitre anason yağı eklenerek çalkalanır sonra üzerine beş litre su eklenerek seyreltilir. Toplamda on litre rakı elde edilir.

Bir Litre Rakı İçin Tarif Nedir?

Bir litre rakı yapmak için yarım litre alkol kullanılması gerekir. Bu tarifi vermemizdeki sebep zaten bu karışıklığın önüne geçmektir. 

Bir litre rakı için yapımı için malzemler;

Yarım litre alkol

Yarım litre iyi kalite su

Birbuçuk mililitre doğal anason aroması yada iki mililitre anason yağı

Bir litre rakı yapımı için tarif;

Yarım litre alkolün içine birbuçuk mililitre doğal anson aroması yada iki mililitre anason yağı eklenerek çalkalanır sonra üzerine yarım litre su ilave edilip seyreltilir ve tekrar çalkalanır. Toplamda bir litre rakı elde edilmiş olur.

Alkol ve Nihai Ürün Farkı Nedir?

Bir litre alkole göre rakı yapımı? bir litre rakıya göre hesaplama nasıldır? Bir litre rakı için kullanılacak malzemeler ne kadardır? Bir litre alkole göre kullanılacak malzemeler ne kadardır? 

Bu sorular evde rakı yapımı için kullanılacak malzemelerin hesaplanmasında sürekli kafa karıştırır. Öncelikle alkol miktarına göre rakı tarifi verilirken bu karmaşanın aşılması gerekir. Alkol miktarı tüm hesaplama ve diğer malzemelerin kullanım miktarının belirleyicisidir. 

Kullanılan alkol miktarı hesaplanırken hacmen %96 olarak hesaplamak aslında doğru değildir. Alkol hesaplaması yapılırken aktif karbon filtreden geçirdikten sonraki alkol değeri baz alınmalıdır çünkü alkol bu süreçte sürekli havayla temas ettiği için kendi içinde kayıp yaşar. 

Nihai Ürün Nedir?

Nihai ürün: seyreltilmiş alkoldür. Alkol seyreltilmeden önce yada sonra aroma veya yağ eklenebilir. Eklenen tat vericiler alkolün değerinde kayıp yaşatacak miktarda olmadığı için nihai ürünün hacmen alkol değerinde bir fark oluşturmaz. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Rakı Yapımı Nasıldır?

Rakılık Anason

En İyi Rakı Kiti Nasıl Anlaşılır